Zonnepanelen voor bedrijven

Voor bedrijven zitten er veel voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Allereerst zal het bedrijf energie leveren voor eigen gebruik wat de energiekosten drastisch kan verlagen. Daarnaast zijn er diverse subsidies die gelden voor bedrijven die zonnepanelen willen plaatsen. Er zijn drie subsidievormen waar u als ondernemer voor in aanmerking komt:


De energie-investeringsaftrek (EIA):

Hiermee kunt u de belastingbetaling verlagen, de kosten van de aanschaf en installatie van de zonnepanelen kunt u van de fiscale winst afschrijven. Dit geldt enkel voor organisaties die inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betalen.


De milieu-investeringsaftrek (MIA):

Door in milieuvriendelijke middelen te investeren komt u in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek. Een voorbeeld hiervan is een agrarische onderneming die de onkosten voor het vervangen van onderdelen van een dak waar asbest opzit afschrijft van de fiscale winst. Hier kunt u bijvoorbeeld gebruik van maken wanneer u asbest van uw dak verwijdert om zonnepanelen voor het bedrijf te plaatsen.EIA MIA zonnepanelen

De vrije afschrijving milieu-investeringsaftrek (Vamil):

Wanneer u in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen als zonnepanelen investeert komt uw bedrijf in aanmerking voor de Vamil-regeling. Hierbij mag u een willekeurig percentage afschrijven waardoor u liquiditeits- of rentevoordeel kunt behalen voor het bedrijf. Onder de kosten die afgeschreven mogen worden vallen; aanschafkosten, aanpassingskosten en kosten voor aanschaf nieuwe onderdelen. Zonnepanelen kopen voor uw bedrijf valt veelal onder deze regeling.


Wanneer u één of meerdere subsidies wilt aanvragen voor uw onderneming bij het kopen van zonnepanelen dient u dit te doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Het voordeel voor bedrijven die groene energie gebruiken en zelf produceren is dat zij worden gezien als duurzame ondernemingen die in het milieu investeren. Dit groene imago is gunstig voor bedrijven omdat consumenten vandaag de dag steeds hogere eisen hebben aan bedrijven en duurzaamheid hier ook een belangrijke factor is. Des te meer redenen om over te gaan op da aanschaf van zonnepanelen. Als onderneming kunt u ook nog gebruik maken van SDE+ of "zonnepanelen erop asbest eraf."zonnepanelen erop asbest eraf.
Partners

Zonnepanelen offerte.
Zonnepanelen partner.