Type zonnepanelen


Er zijn twee soorten zonnepanelen te koop, en om u hier wegwijs in te maken zullen wij de verschillende soorten zonnepanelen hieronder even toelichten.
Om een goede keuze te kunnen maken bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk van beide soorten zonnepanelen de voor- en nadelen te weten. Zonnepanelen zijn zowel individueel als in pakketvorm verkrijgbaar.


Mono zonnepanelen en poly zonnepanelen

Beide zonnepanelen worden van de grondstof silicium gemaakt, het verschil ontstaat door de manier van productie.


Polykristallijne zonnepanelen hebben een korter productieproces, hierbij worden de kristallen namelijk niet meer bewerkt na het stollingsproces. Het gevolg hiervan is dat de kristallen niet dezelfde richting opstaan en door elkaar liggen. De aankoopprijs van polykristallijne zonnepanelen is het laagst.


Mono kristallijne zonnepanelen worden daarentegen wel verder bewerkt na het stollingsproces. In dit proces worden alle kristallen dezelfde kant opgelegd zodat er meer stroom opgewekt kan worden. Doordat deze zonnepanelen meer stroom op kunnen wekken dan de polykristallijne zonnepanelen zijn de zonnepanelen duurder in aankoop en zijn deze veelal kleiner.Zonnepanelen partner.


monokristallijn polykristallijn zonnepanelen

Partners

Zonnepanelen offerte.