Zonnepanelen kopen in 7 stappen.


Wanneer u zonnepanelen wilt kopen zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden, om uw aankoopproces zo gemakkelijk mogelijk te maken staan hieronder een aantal stappen die u kunt nemen wanneer u zonnepanelen gaat kopen. Zonnepanelen kopen is vandaag de dag zeer interessant hiermee word namelijk de duurzaamheid in Nederland bevorderd


Succesvol zonnepanelen kopen in zeven stappen:

  1. Waarom wilt u zonnepanelen?
  2. Wat heeft u nodig om zonnepanelen te installeren?
  3. Welke subsidies en regelingen gelden voor u?
  4. Offertes aanvragen voor de koop van zonnepanelen.
  5. Offertes vergelijken van zonnepanelen.
  6. Installeren van de zonnepanelen.
  7. Gebruik van de zonnepanelen.


Waarom wilt u zonnepanelen?

Wanneer u zonnepanelen wilt kopen is het belangrijk eerst na te gaan wat uw wensen zijn. Wilt u een bijdrage leveren aan het milieu door gedeeltelijk duurzame stroom in uw huishouden/ bedrijf gebruiken, of wilt u voldoende energie produceren om bij uw energieleverancier te kunnen salderen? Door uw wensen en verwachtingen duidelijk te kennen is het gemakkelijker een zonnepanelen installatie te vinden die bij uw behoeften past.


In dit stadium kunt u de gewenste hoeveelheid energie die u met de zonnepanelen wilt opwekken berekenen. Wanneer duidelijk is hoeveel energie er opgewekt moet worden kunt u de juiste zonnepanelen voor u vinden.Zonnepanelen installeren

Wat heeft u nodig om zonnepanelen te installeren?

Wanneer uw behoeften duidelijk zijn, dient u de mogelijkheden na te gaan voor de plaatsing van de zonnepanelen. Meestal worden de zonnepalen op het dak geplaatst omdat dit een goede locatie is om veel daglicht op te vangen.


Zowel op schuine als platte daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden, het is echter wel zo dat een schuin dak gunstiger is voor de opvang van zonlicht. Om deze reden zal er op platte daken materiaal worden bevestigd om de zonnepanelen schuin te kunnen plaatsen, op deze manier haalt u toch het optimale rendement. Een hellingshoek van 36 graden is perfect voor het plaatsen van zonnepanelen.


U weet de hoeveelheid energie die u op wilt wekken en kunt nu ook nagaan of dit voor u mogelijk is. Dit doet u door uit te rekenen hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen en hoeveel energie deze zullen opleveren.


Wanneer u weet waar u de zonnepanelen wilt plaatsen kunt u op het internet nagaan welk pakket zonnepanelen u wilt kopen.


Welke subsidies en regelingen gelden voor u?

Als particulier kunt u bij de koop van zonnepanelen subsidie ontvangen van uw gemeente, dit geldt echter niet voor iedere gemeente en het is dus aan te raden dit vooraf uit te zoeken. Daarnaast is het voor particulieren ook goed om de regelingen omtrent salderen na te gaan.
Ook is het in niet alle gemeenten toegestaan zonnepanelen op uw dak te plaatsen, dit is een veelvoorkomend geval bij monument gebouwen. Voor het kopen van zonnepanelen moet dit dus gecontroleerd worden.


Voor bedrijven gelden er verschillende subsidies voor het kopen van zonnepanelen, uitleg over de regelingen voor het kopen en plaatsen van zonnepanelen kunt u vinden op de pagina ‘’zonnepanelen voor bedrijven’’.


Offertes aanvragen voor de koop van zonnepanelen.

Nu u exact weet wat u nodig zult hebben kunt u offertes aanvragen bij bedrijven die zonnepanelen verkopen. Door verschillende offertes aan te vragen kunt u goed het verschil zien tussen de verschillende adviezen voor zonnepanelen van de bedrijven.


Offertes vergelijken van zonnepanelen.

Wanneer u de offertes heeft ontvangen is het van belang deze goed te vergelijken. Hierbij is het belangrijk te kijken naar de verschillende types zonnepanelen en omvormers die worden aangeraden. U kunt informatie over de merken en specificaties van de zonnepanelen en omvormers gemakkelijk via internet vinden. Nadat u alle verschillen op een rijtje heeft kunt u een weloverwogen keuze maken wat voor u de beste zonnepanelen zijn om te kopen.


Installeren van de zonnepanelen.

Er zijn twee mogelijkheden voor het installeren van uw zonnepanelen op het dak, u kunt de zonnepanelen zelf installeren of dit door een zonnepanelen installateur te laten doen. Wanneer u ervoor kiest zijn er een aantal aspecten die u in rekening moet nemen zoals de afstand tussen de zonnepanelen en omvormer, methode van plaatsing van de zonnepanelen en het belang van een elektriciteitsmeter die kan terugdraaien. Let bij uw keuze van het kopen van zonnepanelen dus op de voor u juiste invulling van de installatie werkzaamheden.


Wanneer u de zonnepalen zelf installeert bespaard u kosten en zal de terugverdientijd van de zonnepanelen sneller verlopen.
Wanneer u ervoor kiest de installaties door installateurs te laten doen, houden zij rekening met alle belangrijke aspecten. Door de installatie van professionals bent u ervan verzekerd dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn bevestigd en kunt genieten van uw zonnepanelen aankoop.Zonnepanelen kopen

Gebruik van de zonnepanelen.

Wanneer u zonnepalen in gebruik heeft kunt u zonne-energie die u opwekt gaan gebruiken voor uw huishouden of bedrijf, wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt kunt u deze salderen bij uw energieleverancier. Dit houdt u in dat u energie terug gaat leveren aan de energieleverancier, dit zal verrekend worden in uw energierekening waardoor u uiteindelijk minder zult betalen. Concluderend zijn alle bovenstaande punten van belang bij het maken van uw beslissing betreffende het kopen van zonnepanelen.
Partners

Zonnepanelen offerte.
Zonnepanelen partner.