Het inhuren van een elektricien

Heb je je ooit al afgevraagd wat een elektricien nu eigenlijk precies doet? Vaak omschrijven we het makkelijk als iemand die alles doet wat met elektriciteit te maken heeft, maar wat houdt dat dan allemaal in?

Taken van een elektricien

  1. Hij is de specialist in het plaatsen van elektrische installaties evenals in het onderhoud en de herstelling ervan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een groepenkast, stopcontacten, lichtpunten en dergelijke meer.
  2. Elektriciens werken ook bij de storingsdienst. Zij helpen mensen terug aan stroom als deze door één of andere reden is uitgevallen of als er problemen zijn met de aanlevering van stroom.
  3. Hij is ook degene die de elektriciteit volledig aanlegt, voor bijvoorbeeld nieuwe panden of bestaande elektriciteit vervangt conform de wettelijke bepalingen, voor bijvoorbeeld renovaties.
  4. Hij is permanent op de hoogte van de wettelijke bepalingen en moet ervoor zorgen dat al zijn uitgevoerde werken aan deze bepalingen voldoen.

Waarin inhuren?

Vaak denken we dat we klusjes makkelijk zelf kunnen doen. Echter als het op elektriciteit aankomt is enige voorzichtigheid toch geboden. Omgaan met elektriciteit en er werken aan doen als we er niet van op de hoogte zijn kan gevaarlijk zijn en leiden tot ernstige ongelukken. Denk bijvoorbeeld aan installaties die verkeerd aangesloten werden en daardoor kortsluiting veroorzaken wat dan weer tot brand kan leiden of elektriciteit die te dicht bij water ligt en gevaar oplevert. Ook als je toch beslist de werkjes zelf te doen is het verstandig de raad en het advies van een elektricien te vragen zodat je beter de gevaren kan inschatten en de risico's beperken.

Elektricien met spoed

Veel elektriciens werken met storingsdiensten. Bijvoorbeeld op de website van elektriciensdenhaag.nl kun je een elektricien inhuren die 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor je klaar staat. Veiligheid en kennis staat voorop, doe er je voordeel mee. Neem direct contact op voor een expert in elektriciteit.


Partners

Zonnepanelen offerte.