Als u na de vele telefoontjes van energieaanbieders met gesprekken die eindigen in het bel me niet register, of na de vele energieaanbieders aan de voordeur toch u energiekosten wil vergelijken kan u een willekeurige aanbieder benaderen om een vergelijk van de energiekosten te laten maken.


Offerte van energieaanbieders


U krijgt een mooie offerte thuis gestuurd en desgewenst nog een persoonlijk gesprek.
Een keer heb ik me toch laten verleiden, mijn maandbedrag zou namelijk 25 euro lager uitkomen. De vriendelijke vertegenwoordiger van de nieuwe aanbieder zou alle administratieve rompslomp uit handen nemen. De eerste nota van de leverancier kwam precies overeen met de eerdere vergelijking van de energiekosten en ik was een tevreden klant. Tot op een dag een maandrekening van 25 euro van de vorige leverancier verscheen. Ik dacht dat er een fout was gemaakt, maar na 3 maanden had ik al voor 75 euro rekeningen liggen.


Let op de kleine lettertjes


Bij navraag bleek dat ik wel uitgeschreven was maar dat er een huur betaald moest worden voor de basisbekabeling, een netwerk van bedrading die het nieuwe bedrijf nog niet in mijn straat had liggen.
Hierover is nooit gesproken en er stond ook niets over in de kleine lettertjes vermeld. Mijn maandbedrag was onveranderd alleen kreeg ik nu rekeningen van twee verschillende bedrijven.


De vertegenwoordiger heeft dit prima opgelost en nu betaal ik een stuk minder, het is toch de moeite van energievergelijken wel waard.


Een nog makkelijkere weg


Een nog makkelijkere manier om je energiekosten te vergelijken, is om deze online te laten uitvoeren. Op www.slimmetenergie.com kan je alle energieaanbieders met elkaar eenvoudig en snel met elkaar vergelijken.