Het plaatsen van zonnepanelen zorgt ervoor dat de energierekening flink daalt voor particulieren doordat zij zonne-energie kunnen gebruiken. In gunstige gevallen kan 100% van de energiebehoefte van het huishouden voldaan worden met de zonne-energie of zelfs zonne-energie gesaldeerd worden bij de energieleverancier. Door uw zelf geproduceerde energie te gebruiken zult u als particulier geen last hebben van de jaarlijks stijgende energieprijzen van energieleveranciers. Dit is een belangrijk argument voor het kopen van zonnepanelen. Zonnepanelen bieden vele voordelen voor particulieren.


Verdienen met zonnepanelen als particulier.

Het is mogelijk met uw zonnepanelen geld te verdienen. Dit doet u door uw opgewekte zonne-energie te salderen bij uw energiemaatschappij. Om uw wegwijs te maken in dit proces volgt hier een uitleg, onderverdeeld in de verschillende proces-onderdelen om te verdienen met uw zonnepanelen. Het verdienen met zonnepanelen zal beginnen nadat de terugverdientijd is verstreken.

 • Salderen.
 • BTW teruggave.

 • Salderen.

  Salderen houdt in dat u energie levert aan uw energieleverancier en deze wordt verrekend met de energie die u afneemt van de energieleverancier. Voor de energie die u saldeert zult u een vergoeding ontvangen van uw energieleverancier. Op deze manier kunt u geld verdienen met uw zelf geproduceerde zonne-energie. Weer een reden om zonnepanelen te kopen


  BTW teruggave.

  Vanaf 20 juni 2013 is het mogelijk de BTW die u heeft betaald bij de aankoop en montage van uw zonnepanelen terug te vragen bij de belastingdienst.


  Om in aanmerking te komen voor de BTW teruggave van de koop en montage van uw zonnepanelen wordt u BTW ondernemer. Dit houdt in dat u op regelmatige basis stroom levert aan uw energieleverancier tegen een vergoeding. Wanneer u dit wilt zult u zich als ondernemer moeten aanmelden bij de belastingdienst.
  Door u in te schrijven als BTW ondernemer heeft u het recht de BTW voor de aankoop en installatie van uw zonnepaneleninstallatie terug te krijgen van de belastingdienst. Wat betreft de betaling van BTW dient u BTW te betalen over het bedrag dat u ontvangt van de energieleverancier voor uw stroom, daarnaast moet er BTW betaald worden over de stroom die u direct verbruikt in uw huishouden. Wanneer het totale BTW bedrag per jaar een maximum van €1.345,- bedraagt hoeft u deze echter niet te betalen aan de belastingdienst, dit is een grens die particuliere zonnepaneel eigenaren in de praktijk zelden overschrijden.


  Het bedrag dat u ontvangt bij de BTW teruggave is 21% van de aankoopprijs van het zonnepanelensysteem en 6% van de montagekosten van de zonnepanelen. De totale BTW teruggave voor zonnepanelen kan dus een mooi bedrag vormen en is zeker de moeite waard. Hoe lang het nog mogelijk is om de BTW terug te vragen is onbekend, daarom is juist nu het moment om zonnepanelen te kopen.


  Het terugvragen van de BTW is niet complex maar dient wel goed en volledig te gebeuren. Enig verstand van boekhouding is dan ook zeker een pré aangezien u gedurende het eerste jaar verplicht bent om kwartaal aangifte(n) in te dienen. Er zijn ook bedrijven die deze taak voor u uit handen nemen. Tegen een kleine vergoeding, waarvan ze de BTW afdracht op deze service voor u terug vragen bij de BTW aangifte, zorgen zij ervoor dat uw BTW teruggaven correct wordt afgehandeld. Een bedrijf die deze service aanbied is ”BTWterugvragenzonnepanelen.nl”. Zij beoordelen vooraf of u voldoet aan de criteria die benodigd zijn om in aanmerking te komen voor de BTW teruggaven, mocht dit niet het geval zijn dan geven ze per mail advies over wat wel tot de mogelijkheden behoort. In dit geval brengen zij u hiervoor geen kosten in rekening en melden u ook niet aan bij de Belastingdienst.  BTW zonnepanelen

  Voordelen zonnepanelen voor particulieren.

  Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak heeft verschillende voordelen:

  1. Uw huis krijgt meerwaarde.
  2. Direct besparen op vaste lasten.
  3. U helpt het milieu.


  Uw huis krijgt meerwaarde.

  Zonnepanelen op uw huis zorgen ervoor dat uw huis in waarde stijgt, de toekomstige bewoners zullen namelijk ook zonne-energie kunnen gebruiken. Dat huizen meer waard krijgen door het plaatsen van zonnepanelen blijkt uit onderzoek van het Lawrence Berkeley National Laboratory in Californië.  Zonnepanelen kopen meerwaarde

  Direct besparen op vaste lasten.

  Het is mogelijk minder afhankelijk te worden van uw energieleverancier of zelfs geheel onafhankelijk. Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen kunt u direct besparen op uw vast lasten, u zult namelijk uw zelf opgewekte energie in huis gaan gebruiken. Op deze manier hoeft u geen energie meer te kopen van uw leverancier. U kunt een voordelige start maken door de zonnepanelen zelf te installeren.


  U helpt het milieu.

  Momenteel wordt in Nederland nog veel fossiele energie gebruikt, deze energie is niet oneindig beschikbaar en dreigt op te raken. Daarnaast is deze energievorm een zware belasting voor het milieu met het hoge CO2 gehalte dat vrijkomt.
  Gelukkig is er een alternatief gevonden voor deze vervuilende energiebronnen, namelijk duurzame energie. Duurzame energie is energie opgewekt vanuit onuitputtelijke bronnen die het milieu haast niet belasten. Een goed voorbeeld hiervan is het opwekken van energie met zonnepanelen. Het licht van de zonnestralen kan omgezet worden in energie door zonnepanelen, deze energie kan gebruikt worden in het gehele huishouden. Door uw huis te voorzien van zonnepanelen en de duurzame energie te gebruiken kunt u het milieu helpen. Al met al zijn er genoeg redenen te vinden voor particulieren om zonnepanelen te kopen.
  Partners

  Zonnepanelen offerte.
  Zonnepanelen partner.